Uitgebloeide bloemen afknippen om herbloei te krijgen

Uitgebloeide bloemen afknippen om herbloei te krijgen

Bericht» zo 24 aug 2014, 20:47

Door uitgebloeide bloemen af te knippen kan je de bloeiperiode van een plant verlengen. Laat je de verwelkte bloemen staan, dan steekt de plant heel veel energie in het aanmaken van zaad om zich voort te planten. Als ze afgeknipt zijn gaat de plant echter nieuwe bloemen aanmaken om toch de voortplanting te verzekeren.

Bij eenjarige bloemen kan je dit principe gemakkelijk toepassen.

Planten die uiteenvallen of zich door andere planten weven, mag je heel laag insnoeien net zoals je een haag zou snoeien. Dergelijke planten zullen nog stevig teruggroeien en heel vaak nog een mooie herbloei geven in de nazomer. Door ze in te snoeien zorg je trouwens dat de omringende planten meer ruimte en licht krijgen. De Geranium of Ooievaarsbek is zo’n typische plant die serieus mag ingesnoeid worden na de bloei.

Bloemen van stevige, opstaande planten knip je af bij de bloemstengel. Dit geld bijvoorbeeld voor rozen. Hét zomervoorbeeld is echter de Vlinderstruik of Buddleja. Deze struik snoeien zorgt dus dat je in de nazomer en vroege herfst nog aantrekkelijke bloemen krijgt voor de vlinder. Op de foto's zie je het resultaat vóór en na het afknippen van de uitgebloeide bloementrosjes.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker
Mr. Ecotuinweetjes
 
Berichten: 67
Woonplaats: Brugge

Keer terug naar Vaste planten & bloemen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron