Bescherm je Agapanthus (Afrikaanse lelie) in de winter

Bescherm je Agapanthus (Afrikaanse lelie) in de winter

Bericht» ma 29 dec 2014, 20:04

Bescherm je Agapanthus (Afrikaanse Lelie) in potten tegen de vorst door rond zijn pot stro te bevestigen omklemd door kippengaas. De bladverliezende Agapanthus kan je ook van bovenaf beschermen door over de pot een vrieszak van de supermarkt te schuiven. Is de pot te groot voor een vrieszak, gebruik dan gerecycleerd bubbeltjesplastic om over de pot te bevestigen. Wij sparen het bubbeltjesplastic als we elektrische toestellen hebben gekocht. De groenblijvende Agapanthus kan je ook zo beschermen van bovenaf maar aangezien de bladeren licht nodig hebben mag je die plastic geen dagen op de plant laten. Je doet dat best enkel tijdens strenge vriesnachten en verwijdert alles dan overdag als het niet vriest. Bij strenge vriesdagen laat je de plastic ook even op de plant.
De Agapanthus zomaar binnenzetten is geen oplossing want de plant heeft een koude periode nodig om mooie bloemen te maken in de zomer. Wil je de plant toch binnenplaatsen, dan moet je zorgen voor een lichtrijke ruimte met een temperatuur van ongeveer 5° C maar zeker niet méér.

De Agapanthus is een prachtige plant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt en die het fantastisch doet in een zonnige tuin in België of Nederland. Zoals je ziet op de foto is ze ook een aanwinst voor de ecologische siertuin want de bloemen trekken nachtvlinders en andere insecten aan.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker
Mr. Ecotuinweetjes
 
Berichten: 67
Woonplaats: Brugge

Keer terug naar Vaste planten & bloemen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron