Slakken

Slakken

Bericht» di 03 jun 2014, 20:07

Op het moestuinencomplex waar wij onze tuin hebben, hebben we dit jaar erg veel last gehad van naakt slakken. Ze hebben bijna geen (groene) courgette laten staan. :(
Wat zijn goede manieren om slakken op een afstand te houden? En dan bedoel ik natuurlijk niet de slakkenkorrels ;)
AnneWiets
 
Berichten: 2

Re: slakken

Bericht» di 03 jun 2014, 21:05

Wel, wij lokken ze eerst naar één plaats met kattenkorrels (Whiskas) zoals op de foto. :-) Dan verzamelen we ze in een pot of bak en droppen ze dan ergens ver weg van de tuin, zoals bijvoorbeeld op een wegberm in de buurt. De minder diervriendelijke methode is om ze te droppen bij de kippen: zij eten dolgraag slakken. De details van onze methode hebben we als eens beschrijven in onze blog: KLIK HIER
In geval van nood (Vb. tijdsgebrek) gebruiken we wel eens ecologische slakkenkorrels: volgens VELT zijn de korrels van Ecostyle ecologisch (onder de naam Escar-GO), ze zijn namelijk niet schadelijk voor andere dieren en de werkzame stoffen worden afgebroken in natuurlijke elementen.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker
Mr. Ecotuinweetjes
 
Berichten: 67
Woonplaats: Brugge

Re: slakken

Bericht» wo 04 jun 2014, 07:09

De kattenbrokken hadden we al geprobeerd (bedankt voor de blog via FB), maar omdat wij niet alle avonden op de tuin zijn, waren de brokken de volgende ochtend op. En natuurlijk geen slak die in een lege schaal gaat liggen om opgepakt te worden ;)
Ook koffiedik rond de planten al geprobeerd...
AnneWiets
 
Berichten: 2

Re: slakken

Bericht» wo 04 jun 2014, 10:56

Ja, ik begrijp dat je niet elke avond de tijd hebt om de schaal met brokjes te checken :-) Een volgende keer kan je misschien preventief werken door bij droog weer je courgetten uit te planten als ze al redelijk groot zijn en meteen insectengaas erboven te spannen. De mazen zijn te klein om slakken door te laten. Mochten er toch jonge mini-slakjes onder het net zitten die je niet had gezien, dan kunnen zij niet meer 'knagen' van de al stevige stengels en bladeren.
Avatar gebruiker
Mr. Ecotuinweetjes
 
Berichten: 67
Woonplaats: Brugge


Keer terug naar Vraatzuchtige beestjes

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron