Natuurlijke vijver

Natuurlijke vijver

Bericht» zo 20 jul 2014, 14:59

In onze tuin was een vijver geweest toen wij ons huis kochten, maar de plek was weer dichtgegooid met aarde. Wij besloten op dezelfde plek een vijver te maken. Daardoor is het een rechthoekige vijver geworden (er zat toen ook nog een bruggetje).

Omdat wij liefst een natuurlijke vijver wilde (zonder pompjes ed.) zijn wij op zoek gegaan naar informatie en vonden toen een boek van Ada Hofman, die daar bijna haar leven lang mee bezig is en inmiddels een enorme tuin gecreerd heeft met allerlei soorten natuurlijke vijvers. Deze tuin kun je bezoeken en dat is zeker de moeite waard. Je kunt uren dwalen door te tuin en lekker even ergens gaan zitten en genieten van het water, de dieren en de planten.

Ook kun je daar waterplanten kopen en vissen.

Wij hebben haar adviezen opgevolgd en wij hebben nu al jaren een heldere vijver met een paar vissen er in. Dit jaar hebben wij opnieuw een paar kikkers en die schijnen alleen te komen als je vijver hun bevalt.


http://www.adahofman.com/
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Wonieka
 
Berichten: 1

Re: Natuurlijke vijver

Bericht» zo 20 jul 2014, 23:18

Dat is een prachtige vijver, Wonieka! Voor ons is dat nog een toekomstdroom :-)
Wordt de vijver en de beplanting in en rond het water ecologisch beheerd? Bedankt in elk geval voor de link over natuurlijke vijvers.
Avatar gebruiker
Mr. Ecotuinweetjes
 
Berichten: 67
Woonplaats: Brugge


Keer terug naar Poelen & vijvers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron